Het schilderwerk binnen in het huis is een echte klus voor de binnenschilder. Misschien heeft u er nog nooit bij stil gestaan om een binnenschilder in te huren maar de kosten voor een binnenschilder zijn zeer acceptabel. Het is vanzelfsprekend dat de kosten voor de binnenschilder afhangen van de omvang van de werkzaamheden. Hoe meer er gedaan moet worden hoe hoger de kosten.

Kosten per uur
Het zou heel simpel moeten zijn, een binnenschilder krijgt van u de opdracht om een aantal werkzaamheden binnen in uw huis uit te voeren. Vervolgens gaat hij aan de slag en na afloop telt hij de uren die hij heeft gemaakt bij de materiaalkosten op en dat is het bedrag dat u met betalen. In de praktijk is dat niet zo prettig want nu weet u niet waar u aan toe bent na afloop van het werk. Daarom zullen opdrachten vooraf worden gecalculeerd en zult u vooraf een offerte krijgen waardoor u wel precies weet waar u aan toe bent.

Kosten per m2
Het opstellen van een begroting op basis van kosten per m2 voor het binnenwerk is mogelijk voor grote oppervlakken die moeten worden geschilderd. Maar bij het schilderen van speciale objecten of bijvoorbeeld deuren en kozijnen is een prijs per m2 niet voor de hand liggend. Daar wordt dan wel gewerkt met een uurtarief.

Combinatie van kosten
Afhankelijk van de precieze werkzaamheden kan worden gekozen voor een combinatie van beide tarieven. Voor de muren en voor de plafonds is het gemakkelijk om op basis van een prijs per m2 en materiaal een offerte op te stellen. Daarnaast kan voor het specifieke schilderwerk de prijs worden opgebouwd uit de totale uren en het materiaal. Zo kan een goede opbouw van de kosten van de binnenschilder worden bewerkstelligd en heeft u goed inzicht in de kosten.

Vergelijk de tarieven van schilders in uw regio en vraag vrijblijvende offertes op.

Meerdere lokale schilders vergelijken?

Benader lokale schildersbedrijven en vergelijk het lokale aanbod. Vraag met onze offerte service offertes op en krijg een overzicht van de kosten voor uw klus. Gratis en vrijblijvend.

Overzicht:
> Schilderwerk prijzen
> Richtprijzen
> Kosten buitenschilder
> Kozijnen
> Deuren
> Buiten schilderwerk
> Schilder offertes