De verschillende deuren in uw huis hebben bijna allemaal een andere behandeling nodig. Ook zit er verschil in binnen deuren vergeleken met buitendeuren. De verschillen in de binnendeuren zijn direct herkenbaar aan eventuele ramen of motieven. Al deze factoren bepalen in sterke mate de hoogte van de prijzen voor het schilderen van deze deuren.

Zelf doen of uitbesteden?
Een deur is ogenschijnlijk een simpel oppervlak om te schilderen maar het kan toch lastig zijn om een deur strak en mooi te schilderen. Juist omdat het een redelijk oppervlak is is de kans op tranen of zakkers altijd aanwezig. Mocht u de handigheid van het schilderen van deuren niet hebben dan is het verstandig dit werk uit te besteden aan de vakman, de schilder.

Richtprijzen van het schilderen van deuren
Het is even simpel als logisch. Als u een schilder vraagt om slechts een deur in uw huis te schilderen dan zal de prijs aanzienlijk hoger liggen dan wanneer de schilder 12 deuren kan schilderen. Bij een enkele deur kunnen de kosten oplopen tot € 150 afhankelijk van de tijd dat de schilder bezig is met het schilderen en voorbewerken. Zelfs als u de meeste voorbereidingen zelf uitvoert zal de prijs op een hoog niveau liggen. Het is nu eenmaal meer werk om voor een enkele deur op pad te moeten dan voor 12 deuren.

Het schilderwerk combineren
Daarom is het gunstig om het schilderwerk van deuren te combineren met ander schilderwerk. U zult in een offerte zien dat het schilderen van deuren veel voordeliger is als de schilder ook een aantal wanden en plafonds kan schilderen. En mocht u al het schilderwerk willen uitbesteden aan de professionele schilder dan zullen de relatieve kosten van het schilderen van deuren nog lager uitvallen. Vergelijk de tarieven van schilders in uw regio en vraag offertes op.

Meerdere lokale schilders vergelijken?

Benader lokale schildersbedrijven en vergelijk het lokale aanbod. Vraag met onze offerte service offertes op en krijg een overzicht van de kosten voor uw klus. Gratis en vrijblijvend.

Overzicht:
> Schilderwerk prijzen
> Richtprijzen
> Kosten buitenschilder
> Kosten binnenschilder
> Kozijnen
> Buiten schilderwerk
> Schilder offertes