Kozijnen zijn het visitekaartje van uw huis. Tegelijkertijd is er geen onderdeel van uw huis dat zo onderhevig is aan de weersinvloeden als de kozijnen. Daarom is het onderhoud van de kozijnen een zwaar wegend deel in het totale onderhoud van uw huis. Indien de kozijnen goed zijn beschermd door gedegen schilderwerk kunnen de kozijnen alle elementen trotseren. Het schildersbedrijf weet precies hoe de kozijnen moeten worden behandeld.

Aluminium kozijnen
Veel kozijnen zijn tegenwoordig gemaakt van aluminium of van kunststof. Hoewel deze soort kozijnen onderhoudsvriendelijk zijn kunnen ze door de invloed van het weer wel verkleuren. Deze kozijnen kunnen worden geschilderd maar dat werk zal bij voorkeur moeten worden uitgevoerd door de professionele vakman. Het is een specifieke vorm van schilderen met speciale technieken. Ook wordt hierbij een speciale primer of grondverf gebruikt.

Het houten kozijn
Voor het schilderen van een houten kozijn zal een schilder u op basis van een uurtarief dat tussen de €35 en €50 euro zal liggen kunnen helpen. Het ligt aan de grootte van het kozijn hoe lang een vakman bezig is. Ook de voorbehandeling zal de hoogte van de totaalprijs beïnvloeden. Het schuren kan een arbeidsintensieve klus zijn die u misschien ook zelf kunt uitvoeren. Dat zal dan in een lagere totaalprijs naar voren komen.

Totaalprijs voor alle kozijnen
Het is moeilijk een gemiddelde totaalprijs aan te geven voor het schilderen van alle kozijnen in een huis omdat elk huis anders is. Toch zijn er richtprijzen die liggen tussen de €650 en €2000 euro. Hoewel dit redelijk gefundeerde prijzen zijn is het altijd verstandig om een offerte op te vragen bij het schildersbedrijf. Deze zal komen kijken en de offerte die u dan ontvangt is gebaseerd op de realiteit in uw geval. Vergelijk de tarieven van schilders in uw regio en vraag vrijblijvende offertes op.

Meerdere lokale schilders vergelijken?

Benader lokale schildersbedrijven en vergelijk het lokale aanbod. Vraag met onze offerte service offertes op en krijg een overzicht van de kosten voor uw klus. Gratis en vrijblijvend.

Overzicht:
> Schilderwerk prijzen
> Richtprijzen
> Kosten buitenschilder
> Kosten binnenschilder
> Deuren
> Buiten schilderwerk
> Schilder offertes