De richtprijzen voor schilders liggen over het algemeen niet zo ver uit elkaar. Het ligt aan het soort schilderwerp waarop de prijzen worden gehanteerd. Voor de ene klus wordt uitgegaan van een prijs per vierkante meter en voor een andere klus wordt uitgegaan van een prijs op basis van een uurtarief.

Richtprijzen schilder op basis van m2
Voor schilderwerk waarbij de opdracht bestaat uit het schilderen van grote oppervlakken gaat de schilder veelal uit van een prijs per m2. Dat komt omdat dat nu eenmaal makkelijk rekent. In de opbouw is uiteraard rekening gehouden met de tijd dat de schilder met een bepaald oppervlak bezig is dus in feite is het een iets andere benadering van een tarief op basis van uurloon. Over het algemeen liggen de prijzen per m2 voor schilderwerk tussen de €10 en €40 euro afhankelijk van het soort werk.

Richtprijzen schilder op basis van uurloon
Hoewel de prijzen voor een schilder op basis van uurloon tussen de €30 en €50 euro per uur liggen is het afhankelijk van de soort werkzaamheden. Toch geven deze tarieven een redelijke indicatie van de kosten. De schilder kan u precies vertellen hoe lang hij met een bepaalde klus bezig is en op basis daarvan kan een offerte worden gemaakt.

Totaalprijs voor schilderwerk
In de praktijk zal een schilder voor een opdracht een totaalprijs opstellen. Maar het is handig voor u om te zien hoe die totaalprijs is opgebouwd in de offerte. In de uitgebreide offerte die u zult ontvangen van een of meerdere schildersbedrijven zult u zien wat de onderdelen individueel kosten. Ook op onderdelen kunt u dus een vergelijking maken tussen de verschillende schildersbedrijven. Vergelijk de tarieven van schilders en vraag offertes op.

Meerdere lokale schilders vergelijken?

Benader lokale schildersbedrijven en vergelijk het lokale aanbod. Vraag met onze offerte service offertes op en krijg een overzicht van de kosten voor uw klus. Gratis en vrijblijvend.

Overzicht:
> Schilderwerk prijzen
> Buitenschilder
> Binnenschilder
> Kozijnen
> Deuren
> Buiten schilderwerk
> Offertes