In beginsel is het aan te raden om voor het schilderwerk buiten altijd een totaalprijs op te vragen. Deze totaalprijs is natuurlijk opgebouwd uit de diverse componenten van het buitenschilderwerk maar hierdoor krijgt u een goede indruk van de kosten van de onderdelen. Door het vergelijken van offertes weet u in korte tijd hoe de kosten met betrekking tot uw schilderwerk is.

Het voordeel van de winterschilder
Voor de prijs van het schilderwerk buiten is het een groot verschil of u het werk in de zomer of in de winter laat uitvoeren. In de periode 21 november tot 21 maart geeft de winterschilder u namelijk een flinke korting. Dit voordeel kan aanzienlijk oplopen en daardoor kan het laten uitvoeren van een schildersklus buiten in de winter aanzienlijke besparingen opleveren.

Wat u zelf kunt doen
Om de kosten enigszins te drukken kunt u natuurlijk ook zelf een en ander aanpakken om de schilder zo te ontlasten van een aantal werkzaamheden. Het schuurwerk buiten kunt u zelf ook uitvoeren mits u dit wat betreft de tijd goed afstemt met de schilder. Er moet niet teveel tijd zitten tussen het schuurwerk en het schilderwerk omdat hout nu eenmaal kwetsbaarder is na het schuren.

Voordeel van het lage BTW tarief
Door een gunstige regeling van de overheid kunt u profiteren van het lage BTW tarief van 6% in plaats het hoge BTW tarief van 21%. Door deze regeling kunt u fors besparen op de kosten van het schilderwerk. Weliswaar geldt deze regeling voor de arbeidskosten maar die beslaan echter wel het grootste deel van de totale kostenpost. Ook de meeste materialen kunnen worden belast met slechts 6% BTW. Dit voordeel heeft u alleen als u de werkzaamheden laat uitvoeren door de vakman. Vergelijk de prijzen van schilders en vraag meerdere schildersoffertes op.

Meerdere lokale schilders vergelijken?

Benader lokale schildersbedrijven en vergelijk het lokale aanbod. Vraag met onze offerte service offertes op en krijg een overzicht van de kosten voor uw klus. Gratis en vrijblijvend.

Overzicht:
> Schilderwerk prijzen
> Richtprijzen
> Kosten buitenschilder
> Kosten binnenschilder
> Kozijnen
> Deuren
> Buiten schilderwerk
> Schilder offertes