Het schilderwerk dat buiten moet worden uitgevoerd heeft een andere behandeling nodig dan het schilderwerk binnen. De omstandigheden waaraan het buitenschilderwerk bloot wordt gesteld zijn dermate van invloed dat een juiste opbouw van de kosten vrij nauwkeurig moet zijn. De kosten van een buitenschilder kunnen best meevallen als u de voordelen meeneemt.

De winterschilder als buitenschilder
In de winter heeft de buitenschilder over het algemeen minder werk dan in andere periodes van het jaar. Voor werk dat kan worden uitgevoerd in de winter zal de buitenschilder fikse kortingen kunnen geven en heeft dit de benaming ‘Winterschilder’ gekregen. Die voordelen kunnen aardig oplopen als u het hele huis aan de buitenkant laat schilderen door zo een winterschilder. Mocht de buitenschilder het werk door de extreme weersomstandigheden echt niet kunnen uitvoeren dan zal hij de werkzaamheden in een latere periode uitvoeren onder dezelfde voorwaarden.

Voordelen van de 6% BTW regeling
De buitenschilder hoeft het werk dat hij voor u uitvoert slechts te belasten met het lage 6% BTW tarief in plaats van het 21% BTW tarief. Dat is een voordeel dat voor u snel is verdient. Deze gunstige regeling geldt zelfs voor een deel van de materialen en zelfs voor een groot aantal voorbereidende werkzaamheden. De buitenschilder zal blij zijn met het werk in de winter waardoor zijn continuïteit gegarandeerd is.

Offerte op basis van totale kosten
Om verrassingen na afloop van het schilderwerk te voorkomen kunt u de buitenschilder vragen om een offerte op basis van de totale kosten op te stellen. Deze wijze geeft veel duidelijkheid en zekerheid voor u en voor de buitenschilder.

In de offerte zal de buitenschilder alle kosten onderbrengen maar ook direct de voordelen van de winterschilder en het lage 6% BTW tarief verrekenen. Vergelijk de tarieven van schilders in uw regio en vraag vrijblijvende offertes op.

Meerdere lokale schilders vergelijken?

Benader lokale schildersbedrijven en vergelijk het lokale aanbod. Vraag met onze offerte service offertes op en krijg een overzicht van de kosten voor uw klus. Gratis en vrijblijvend.

Overzicht:
> Schilderwerk prijzen
> Richtprijzen
> Kosten buitenschilder
> Kosten binnenschilder
> Kozijnen
> Deuren
> Buiten schilderwerk
> Schilder offertes